Menu

Billedrammen til dit puslespil
Puslespilsrammen er den perfekte løsning, hvis du ønsker at hænge dit puslespil op på væggen

At lægge et puslespil er en af de dejligste hobbyer i verden. Unge som gamle imponeres over de mange motiver og får sved på panden af de sommetider komplicerede kombinationer. Når puslespillet er lagt færdigt, opstår spørgsmålet dog ofte: Og hvad nu? Hvis man har lagt et børnepuslespil med få brikker, så bliver spillet hurtigt og uden tøven lagt tilbage i æsken. Men hvis der er blevet lagt et større puslespil - og der er blevet lagt en masse lidenskab i arbejdet - så overvejer man ofte en ekstra gang, om man virkelig vil skille puslespillet ad igen og lade det forsvinde ned i æsken. Men hvorfor egentlig ødelægge noget, som man så møjsommeligt har samlet?

Her er puslespilsrammen løsningen. Nedenfor kan du finde ud af, hvad det er, der gør denne ramme specielt velegnet til puslespil, og hvilke uanede muligheder den byder på.

En lille historie om puslespillet

Der var engang en ung graver fra England, som er ham, vi skylder denne vidunderlige hobby. John Spilsbury opfandt spillet for at gøre det nemmere at lære, hvor de geografiske grænser gik. Han klistrede et kort på et stykke træ og savede langs grænselinjerne - og færdigt var det første puslespil, som blev brugt til geografiundervisning. Dette er naturligvis et stykke tid siden; i 1767 for at være helt præcis. I dag har puslespillet udviklet sig til en populær fritidsaktivitet, og der er sværhedsgrader for alle aldre og motiver til enhver smag. Der bliver endda arrangeret konkurrencer, hvor det gælder om at være den hurtigste af alle deltagerne til at lægge et puslespil, og hvor alle deltagere har det samme motiv.

Puslespilsrammen - puslespillets bedste ven

Anvendelse

Det bedste ved puslespilsrammen er, at puslespillet nemt kan indrammes - og endda lige fra starten! Puslespilsrammen behøver nemlig ikke at blive vendt om ved indramningen som en konventionel billedramme. Akrylglasset kan nemt placeres på puslespillet ovenfra, og listerne, der lukker rammen, bliver sat ind fra siden og fastgjort med hjørneforbindelser. Dette resulterer i en fast forbindelse af alle komponenter - helt uden at skulle lime og uden risiko for at puslespillet falder fra hinanden ved indramningen.

Hvis du senere skulle beslutte dig for at lægge et nyt puslespil, så kan billedrammen hurtigt skilles ad igen og er nu klar til det nye motiv.

Puslespilsrammen kan fås i mange standardstørrelser og i mange forskellige farver. Da puslespil generelt har skæve ydermål, ville du være nødt til at bestille en dyr og specialtilskåret billedramme. Men ikke med puslespilsrammen!

Pad til puslespil

Bagpladen

For den lidenskabelige puslespilslægger er det absolut nødvendigt at have et godt underlag til puslespillet. Der skal være tilstrækkelig modstand til at brikkerne nemt kan skilles fra hinanden. Dette er nemt nok på et bord eller et parketgulv, men det er dog noget svært at flytte hele puslespillet bagefter.

Især med store puslespil er det vigtigt at tænke på dette på forhånd, da man højst sandsynligt ikke har lyst til at belægge gulvet eller bordet i så lang tid, som det tager at lægge puslespillet færdigt. I dette tilfælde er det praktisk at puslespillets bagplade også kan fungere som underlag. Bagpladen vakler ikke og er perfekt egnet som underlag på grund af de fire ensartede støttepunkter. Til dette formål er der blevet monteret yderligere vægophæng bagpå rammen. Derudover fungerer bagpladens yderside perfekt som orienteringspunkt, til når man skal lægge den ydre rand af brikker.

Det bedste er, at puslespillet takket være underlaget er meget nemt at flytte og også kan stilles til side, når du ikke lige er i gang med at lægge det. Hvis du tager en længere pause, kan du også som beskyttelse lægge den brudsikre og lette akrylglasrude ovenpå puslespillet.

Akrylglas

En konventionel billedramme er ikke nødvendigvis egnet til puslespil, da puslespil er meget tykkere end et enkelt stykke papir. Derfor er puslespilsrammen specielt designet til at matche den typiske tykkelse på puslespil og kan holde puslespillet sikkert fast mellem bagpladen og akrylglasset. Derudover, som vi allerede har nævnt, behøver du ikke være bange for at brikkerne falder ud, hvilket ville være tilfældet med de fleste billedrammer.

Akrylglasset er let og brudsikkert, derfor er det ideelt til børneværelset og forbliver også, til trods for størrelsen, ubeskadiget ved hyppig håndtering.

Puslespilsrammens akrylglas har en blank og en mat side og kan dermed også bruges som antireflekterende glas i rum med meget sollys.

Og akrylglas har endnu en fordel: Det giver en temmelig høj UV-beskyttelse og beskytter således puslespillet mod at falme ved direkte sollys.

Fastgør stropper sidelæns

Her kan du se, hvordan puslespilsrammen fungerer

 • På bagpladen er der monteret 4 vægophæng, hvilket gør at pladen hviler fladt og ikke kan vakle. Således er bagpladen nu det ideelle og skræddersyede underlag til dit puslespil. Arbejdspladen er let at tage fat i og kan nemt flyttes ind på værelset.
 • Ved indramningen lægges det brudsikre akrylglas ovenpå på det færdige puslespil. Kanterne er polerede, så du behøver ikke bekymre dig om at komme til skade.
 • Derefter skubbes rammen nemt sidelæns over det færdige puslespil. For at puslespilsrammen passer perfekt, er profilens fuge blevet udvidet til puslespillets tykkelse. Med de praktiske hjørnesamlinger fastgøres listerne fra siden, og nu er puslespillet indrammet.
Puslespilsrammen

Puslespilsrammen i kunststof fås i 10 farver i følgende størrelser::

 • 200/500 brikker (36x49 cm)
 • 500 brikker (32x47,5 cm)
 • 1000 brikker (49,3x69,3 cm)
 • 1000 brikker (50x70 cm)
 • 1500 brikker (58,8x83,6 cm)
 • 1500 brikker (60x84,1 cm)
 • 2000 brikker (69,2x96,8 cm)
 • 2000 brikker (75x98 cm)
 • Panorama (37,5x98 cm)
 • Familie (70x100 cm)

Til store puslespil tilbyder vi også vores stabile aluminiumsramme:

 • 3000 brikker (80x121 cm)
 • 3000 brikker (83,4x117,5 cm)
 • 5000 brikker (101x153 cm)
 • 6000 brikker (1071x157,53 cm)

Anvisning: Sådan indrammer jeg mit puslespil

Puslespillets bagplade er ideelt egnet som underlag til puslespillet. Den er udstyret med 4 ophæng, hvilket gør, at pladen hviler solidt og skridsikkert. Underlaget har nøjagtig den samme størrelse som puslespillet og kan også nemt bruges til at transportere puslespillet med. Derudover skaber ophængene også afstand mellem bordet og pladen, hvorved man nemt kan tage fat i underlaget.

 

Billedrammens bagplade fungerer som underlag til puslepillet
Skridsikkert underlag takket være MDF-bagpladens 4 ophæng
Sikker opbevaring og transport af puslespillet

 

Det brudsikre kunstglas lægges derefter på det færdige puslespil. Med almindelige billedrammer ville du nu være nødt til at vende puslespillet og lægge det på rammen bagfra. Denne noget vanskelige manøvre er nu ikke længere nødvendig takket være  puslespilrammen. Helt ukompliceret skubbes rammen sidelæns ind over puslespillet, idet de 4 lister er forbundet i hjørnerne med praktiske clips. På denne måde er det let som ingenting at indramme det sarte puslespil uden at skulle lime. Til sidst skubbes den manglende liste ind og låses fast. Sådan!

 

Brudsikkert kunstglas
Indsæt rammen sidelæns uden at vende puslespillet om
Montage med komfortable hjørneforbindelser

Video om puslespilsrammen på YouTube

Se denne video om puslespilsrammen og få endnu mere at vide om dette helt unikke produkt:

relaterede produkter
Online-shoppen for billedrammer, fotorammer, passepartouts Vi sender billedrammerne fra Tyskland til Danmark.